top of page
  • Yazarın fotoğrafıCihan Koyuncu

Sinüs Lifting Prosedürü Nedir?

Sinüs lifting prosedürü, üst çenenizdeki azı dişlerinizin arasındaki boşluğa, yani çeneniz ile burnunuzun iki yanındaki maksiller sinüsler arasındaki alana kemik eklemeyi içerir. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için sinüs zarı yukarı doğru kaldırılmalı veya "lift" edilmelidir.


Ne Zaman Sinüs Lifting Gerekir?


Diş implantlarının sağlıklı kemik dokusuna yerleştirilmesi gerekir. Ancak, diş çekimlerinden sonra üst çenede kemik yüksekliği azalabilir. Bu gibi durumlarda, sinüs lifting prosedürü, implant yerleştirmek için yeterli kemik yüksekliğinin korunmasına yardımcı olur. Sinüs lifting işlemi, kemik kaybı yaşayan hastaların diş implantları kullanarak eksik veya başarısız dişler için uzun vadeli bir çözümün faydalarını elde etmelerini mümkün kılar.


Sinüs Lifting Prosedürü Nasıl Gerçekleştirilir?


İmplant başarısının anahtarı, implantın yerleştirileceği bölgedeki kemik miktarı ve kalitesidir. Üst arka çene, genellikle yetersiz kemik miktarı ve kalitesi ile sinüse olan yakınlık nedeniyle dental implantların başarılı bir şekilde yerleştirilmesinin en zor olduğu alanlardan biri olmuştur. Periodontal hastalık veya diş kaybı gibi nedenlerle o bölgede kemik kaybettiyseniz, implant yerleştirmek için yeterli kemiğe sahip olmayabilirsiniz.

Sinüs lifting cerrahisi, sinüs tabanını yükselterek ve dental implantların yerleştirilmesi için kemik geliştirerek bu sorunu düzeltmeye yardımcı olabilir. Sinüsün kaldırılması ve yeni kemiğin oluşmasına izin vermek için birkaç teknik kullanılabilir. Yaygın bir teknikte, kemiği açığa çıkarmak için bir kesi yapılır. Ardından, kemikte küçük bir daire kesilir. Bu kemik parçası sinüs boşluğuna kaldırılır ve altındaki boşluk kemik grefti malzemesi ile doldurulur.


Son olarak, kesi kapatılarak iyileşme süreci başlar. Sinüs boşluğunun altında yeterli kemik yoksa, çene kemiğinin yan duvarından küçük bir açıklık oluştururuz. Bu pencereden sinüs zarı ayrılır ve sinüs boşluğuna kemik grefti yerleştirilir. Bu tekniğe 'açık sinüs lifting operasyonu' diyoruz. Bu, yukarıda bahsedilen kapalı teknikten biraz daha karmaşıktır.


Tipik İyileşme Süresi Ne Kadardır?


Sinüs lifting operasyonundan sonra, tam iyileşme süreci en az 4 ay sürecektir. İmplantlarınız bu süreden 4-12 ay sonra uygulanabilir. Bu süre, kemiğin mevcut kemiğinizle birleşmesi ve eklenmesi için daha fazla zaman tanır. Cerrahi ile implantlar arasındaki süre, eklenen kemik miktarına ve kişisel iyileşme sürenize bağlıdır. Sinüs lifting cerrahisi, başarılı implantlar için şansınızı büyük ölçüde artırdığı gösterilmiştir. Bu, önümüzdeki yıllar boyunca sürebilir. Çoğu hasta bu prosedür sırasında minimal

rahatsızlık yaşar.


Çene Kemiğinize Hacim Eklemek İçin Hangi Malzemeleri Kullanıyoruz?


Çeşitli kaynaklardan elde edilen steril, yapay kemik parçacıklarını kullanıyoruz. Bu, çene kemiğinizin başka bir kısmından aldığımız kemik veya genellikle sığır ve atlardan elde edilen sentetik kemik materyalleri olabilir. Bu sentetik kemik greftleri özel koşullarda hazırlanır – gamma ışınları ile sterilize edilir ve her zaman FDA, WHO sertifikalıdır.


Sinüs Lifting Prosedürü İçin Kimler Uygun Değildir?


  • Baş ve boyun bölgesine radyoterapi öyküsü olanlar

  • Bazı sistemik hastalıklar (kontrolsüz diyabet, kemik metabolizması hastalıkları)

  • Enfeksiyon (Sinüzit)

  • Aşırı sigara içenler (günde 20'den fazla)


Yumuşak dokulara zarar vermeyen, zarı sağlam bırakan özel teknikler ve sinüsü güvenli bir şekilde kaldırmak için özel aletler kullanıyoruz. Tüm sinüs operasyonları ve greftleme prosedürleri lokal anestezi altında kolayca ve ağrısız bir şekilde gerçekleştirilebilir. Sinüs anatomisinin titiz bir şekilde incelenmesi ve sıkı cerrahi protokol, son derece yüksek bir başarı oranı sağlar.


Marmaris Diş Kliniği olarak, en kaliteli malzemeleri ve en yeni teknikleri kullanarak hayran kalacağınız sonuçlar elde etmenizi sağlıyoruz. Kemik greftleme veya dental implantlar hakkında sorularınız varsa, bugün uzmanlarımızdan biriyle ücretsiz danışma için bizimle iletişime geçin.



sinüs lifting

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page